Maak kennis met onze paarden en pony's!

Viënna 
Viënna

Hallo, ik ben Viënna. Ik ben een 16-jarige merrie. Ik kom uit het zuidelijkste puntje van Zeeland, het was dus een heel eind rijden om hier te komen. Maar nu ik er ben heb ik het heel erg naar mijn zin. En nu blijk ik ook nog eens familie van Ranja te zijn! In de bak ben ik hartstikke braaf en ik hou erg van knuffelen. Bovendien ben ik de leider van de kudde.

Mijn verjaardag is op 22 juni en ik ben in 2002 geboren.

 
Ranja

Ik ben een Gelderse vos merrie en ik ben ongeveer 1.66 m. hoog. Ik ben geboren op 17 mei 1998 en kom uit Driebergen. Mijn vader is Droomwals en mijn opa is Ureterp. Dressuurmatig kan ik heel netjes lopen en ik kan ook een aardige sprong maken, maar ik kan ook erg goed voor de wagen lopen. Mijn naam dank ik aan de kleur van mijn vacht en omdat ik zo zoet uit mijn ogen kijk.

 


 

 
Magnus
Magnus

Hoi, ik ben Magnus! Ik ben een Fjord en zie eruit als een schattige pony, maar stiekem ben ik heel stoer! Ik hou wel van een geintje maar vind het ook heel leuk om lekker aan het werk te gaan in de bak.

Mijn verjaardag hebben ze me nooit verteld, maar ik ben geboren in 1998. Ik ben nu dus 20 jaar oud.

 


 

Tieske

Ik ben Tieske, een 16-jarige Friese merrie en kom uit Noord-Holland. Ik ben de 4e Friese merrie in de historie van de Eendenkooi, iets dat ik best een eer vind! Ook al ben ik een Fries, ik ben niet zo heel groot, maar ik kan wel heel grote passen maken! Ik ben erg lief en wordt altijd met iedereen vriendjes.

Mijn geboortedag staat niet in mijn paspoort, maar ik ben in 2002 geboren.

 


 

Zydney
Zydney

Hello, I'm from Australia. Nee grapje, ik kom gewoon uit Nederland, uit Stellendam. Dat ligt op Goeree Overflakkee. Ik ben een ruin van ongeveer 14 jaar oud. Ik lijk heel groot en stoer, maar eigenlijk ben ik best wel een softie (ssst, niet tegen Viënna zeggen hoor!)

Mijn verjaardag is op 21 mei en ik ben geboren in 2004.

 


 

Felix

Dag allemaal, ik ben Felix, een ruin. Ik ben het nieuwst van allemaal. Ik ben een zwart-witte bonte Tinker en net als de meeste Tinkers ben ik soms een beetje onhandig (niet verder vertellen!).

Ik ben ook nog jong, misschien wel een beetje jonger dan in mijn paspoort staat. Dat zei m'n vorige baas die ook paardentandarts is. De leeftijd van een paard kun je namelijk goed aan het gebit zien.

Volgens mijn paspoort ben ik geboren in 2009 maar dat is dus niet zeker. Omdat ik nog jong ben vind ik sommige dingen nog wel lastig, maar ik leer graag!

 


 

  

Annie

Annie

 

Hoi, ik ben Annie, mijn volledige naam is Anniston, en ik ben een Tinkermerrie uit Ierland. Ik ben geboren op 20 april 2010.

Ik ben samen met mijn vriendin Endra naar de Eendenkooi gekomen en vind het heerlijk om vertroeteld te worden. Lekker de hele dag poetsen en knuffelen vind ik het fijnste wat er is!


 Endra

Endra

 

Ik ben Endra, een tuigpaardmerrie en ik ben geboren op 1 mei  2009. Ik kom samen met mijn vriendinnetje Annie uit Ouddorp, een plaatsje op de grens van Zuid Holland en Zeeland. Daar maakte we vooral buitenritten, lekker racen over het strand!
 
Ik kijk soms nog een beetje de kat uit de boom maar ik vind het erg leuk op de Eendenkooi.
 

 

Daisy 

Hoi, ik ben Daisy! Ik ben 11 jaar oud, ik kom uit Strijen en zoals jullie zien ben ik een Fjord, net als Magnus. Ik ben nog niet zo lang op de Eendenkooi, maar ik vind het hier nu al ontzettend leuk! Sommige dingen vind ik nog een beetje spannend, maar ik ben heel lief en ik vind het heerlijk om lekker gepoetst en vertroeteld te worden. 


 

Golden Oldies

Onka

Ik ben een van de Fjorden op deze manege. Ik ben de mooiste en de liefste dame van allemaal!! Ik ben geboren op 2 april 1994, dus iets jonger dan Silver. Ik ben heel braaf tijdens de lessen, al kan ik soms een beetje eigenwijs zijn, want ik ben tenslotte een echte Fjord!

Sinds 2016 mag ik heerlijk genieten van mijn pensioen.

 

 

Silver

Silver

Ik ben de oudste bewoner van de Eendenkooi, ik ben namelijk al 28 jaar, maar ik zit nog vol energie. Ik ben niet zo heel groot en vindt het fijn om met de kindjes op mijn rug mijn rondjes te lopen. 

 

Ik ben in 1990 geboren, maar ik weet niet precies op welke dag, dat staat niet in mijn paspoort.

 

Silver mag sinds de zomer van 2018 heerlijk genieten van zijn pensioen.

 

Luna

Luna

 

Hai, ik ben Luna, een Tinkermerrie. Ik was net 7 jaar oud toen ik naar de Eendenkooi verhuisde. Omdat ik nog jong ben zijn sommige dingen nog wel moeilijk voor mij, maar de moeilijke oefeningen leer ik nog wel.

Mijn verjaardag is op 12 mei en ik ben geboren in 2008.

 

 

Helaas hebben we in het voorjaar van 2018 afscheid moeten nemen van Luna.

Charlie

Charlie

 Ik ben geen paard zoals je ziet, ik ben een hond! Ik ben de manegehond en mijn taak is de hele boel een beetje in de gaten te houden. Ik ben geboren op 10 oktober 2007 in België. Mijn moeder is een Schotse collie en mijn vader waarschijnlijk een Leonberger. Ik vind het hier echt heel leuk. Ik word heel veel geknuffeld door de ruiters en de instructeurs en ik heb veel hondenvriendjes en vriendinnetjes. Ik vind het heel leuk om achter een balletje aan te rennen, maar ravotten in het weitje vind ik nog leuker. Lekker vies worden!! 

Helaas hebben we in de zomer van 2018 afscheid moeten nemen van Charlie.